Pagina's

donderdag 28 december 2023

Parom pompompom

Echt een heerlijk Kerstnummer, je hoort het alleen niet zo vaak.

Ik vond dat de vogeltjes dit maar moesten zingen, hoewel de Kerstdagen er alweer opzitten. Helaas ben ik daarna grieperig geworden, begon 2e Kerstdag eigenlijk al. Gelukkig zit er alweer een stijgende lijn in, gisteren was het slechts.

De vogels heb ik in spiegelbeeld gestempeld, vind het goed gelukt. Deze keer gewoon op een Mica gestempeld (wel zorgen dat je echt niet schuift omdat het heel glad is) en daarna snel op papier gedrukt. De contouren heb ik later met een zwarte fijnschrijver overgetrokken. Jullie weten natuurlijk welke het origineel is anders had ik jullie gevraagd of je het kon zien😉. Het plaatje heb ik verdiept opgeplakt, dan is het net een klein schilderijtje.


Tot de volgende! Groetjes Ela 

zondag 24 december 2023

Bendifold kaart

Een bendifold kaart, ik had er nog nooit van gehoord maar toe ik het model zag, herkende ik het wel. En niet al te moeilijk model met een heel leuk effect.Ik wens jullie hiermee vast een fijne Kerstavond en gezellige Kerstdagen!

Groetjes Ela 

vrijdag 8 december 2023

Roze Kerst

Daar ben ik weer eens, het bloggen komt er niet echt van momenteel. Het freubelen gelukkig wel alhoewel het een drukke tijd is nu. Ik wilde met deze kaart meedoen bij KIC maar was te laat. Toevallig vragen ze nu Kerst met een vleugje roze, dus kan ie alsnog daar meedoen.

Het was een erg leuke schets om mee te werken. En dit is weer een deel van mijn nieuwe spulletjes en de zigzag stempel zat in het pakketje wat ik van Colien heb ontvangen vanwege haar verjaardagsverloting. Ik hoop dit weekend even bij jullie langs te komen, heb vast weer veel gemist. 

Groetjes Ela 


zondag 19 november 2023

Gezellige Kerst

Nog een kaartje gemaakt met dit leuke model. Volgens mij ben ik te laat met het plaatsen van deze bij de Lift challenge maar dat mag de pret niet drukken.

Moeilijk foto's maken met dat grauwe weer, maar er staan dus moeder en kind hertjes op...

Ik heb gewacht op mijn bestelde takje om de voorkant af te maken☺️. Een van de spulletjes die de postbode heeft gebracht. Het papier en knipvel had ik in het dorp al gekocht. En eigenlijk had ik achteraf dat andere takje ook moeten bestellen, die met die besjes. Dan was ie helemaal af geweest. Maar je kunt niet alles hebben...

Challenges:

Momenteel geniet ik van zonnigere omstandigheden, zo'n 1,5 week. Heerlijk, even weg uit de regen.

Groetjes Ela 

woensdag 15 november 2023

Kerstster

De winter en de Kerst komen al snel dichterbij! Vandaag dus een Kerstkaart, met Kerstman en rendier.Zojuist heeft de postbode leuke nieuwe spulletjes gebracht! Zin om daar mee aan de slag te gaan maar dat moet nog even wachten helaas. Maar goed, wat in het vat zit verzuurd niet! 

Fijne avond, groetjes Ela 

dinsdag 7 november 2023

Appeltjes en paddenstoelen

Een herfstig kaartje vandaag, het is tenslotte Herfst. Ik heb geprobeerd zelf een achtergrond te maken en dat is aardig gelukt dankzij deze stempel van Marianne Design. De appeltjes heb ik lekker rood gekleurd en de rest zo gelaten. En natuurlijk kunnen de paddenstoelen niet ontbreken. Een tekst wil ik aan de binnenkant stempelen als ik de gelegenheid weet.


Benieuwd wat jullie vinden van mijn herfstkaart. Morgen weer lekker vrij, misschien nog wel even aan de freubel. 

Fijne avond! Groetjes Ela 

vrijdag 3 november 2023

Wintertijd

Bedankt voor jullie leuke reacties op mijn winterse kaart, dus daarom nog maar eentje!

Zo leuk dat de Snoesjes weer terug zijn. Samen met het leuke papier Eline's Winter Dreams van Marianne Design is het een feest om mee te werken. De foto is in de avond gemaakt dus niet top maar het moet maar. 

En een superleuk modelletje vroegen ze bij de Lift challenge dus gelijk maar gemaakt!


Een fijne dag vandaag! Groetjes Elavrijdag 27 oktober 2023

Geef mij maar winter

Moeder en dochter Gnome hebben de lantaarntjes mee en wandelen door het mooie winterlandschap. Zo dadelijk gaan ze nog even sleetje rijden. 


Challenges:

Nou, geef mij ook maar die winter, daar kun je je tenminste lekker op kleden. Want wat is het nat hier, brrr. Ik hoef er niet per se uit vandaag maar hopelijk is het wel een uurtje droog voor een frisse neus! 

Groetjes, Ela 


vrijdag 20 oktober 2023

Huisje-boompje-beestje

Het is een babykaartje geworden en dan maar gelijk ik de vorm van een huisje dacht ik, dan is dat getackeld. 

Met deze uitdaging heb ik toch een beetje geworsteld, ik was aan een ander kaartje begonnen maar daar had ik geen geschikt beestje voor... Dus toen bedacht ik dat ik nog zo'n mal heb ik de vorm van een huisje. Het aapje heb ik al een hele tijd ingekleurd liggen dus die heeft eindelijk een bestemming. Helaas lijkt ie nu geel maar hij is toch licht bruin. Tja, het is buiten ook zo grijs en grauw vandaag en vooral NAT. Misschien volgt er later nog een betere foto. 

In de binnenkant heb ik de tekst BABY gestempeld maar nog niet boy of girl, dat kan ik er dan nog achter stempelen ik de kaart nodig heb. 

Challenge: 

Knutsels en kadootjes: huisje-boompje-beestje

Gelukkig mag ik vandaag werken want buiten heb je niks te zoeken als het niet hoeft. Goed knutselweer, dat dan weer wel! Maar geen tijd meer voor een nieuw huisje-boompje-beestje kaart vandaag helaas, want het is wel een leuke uitdaging. 

Groetjes Elavrijdag 13 oktober 2023

Herfst

Bedankt voor jullie reacties op mijn vorige kaartje! Wat hebben we toch nog een lekker weertje zo aan het begin van de herfst. De bomen beginnen nu mooi te kleuren, het gaat nu snel. Dus vandaag een herfstkaarten. Deze had ik al gemaakt voordat de inspiratie inzakte 😅. 


Nog een toppertje te laten zien, altijd leuk!

Fijn weekend en hopelijk tot snel! Groetjes Ela 


donderdag 12 oktober 2023

Geluk

Geluk zit vaak in kleine dingen, wat mij betreft in ieder geval. Ben aan de gang gegaan met leuke basismallen en randjes. Vrolijke papiertjes en uiteraard een klavertje 4. Toevallig had ik een tijdje geleden deze tekststempel gekregen dus die kwam nu goed van pas. Het ontbreekt me momenteel aan inspiratie maar dit kon ik nog verzinnen 😂. Eenvoudig maar leuk, toch?


Hopelijk is het zo wat opgedroogd als ik naar huis ga, het komt hier met bakken uit de lucht..Eens kijken of ik een beetje GELUK heb...😄

Groetjes Ela 

vrijdag 22 september 2023

Het is hier gezellig

Op mijn laatste vakantiedag nog een zomers kaartje, het zal waarschijnlijk de laatste zijn want de herfst is begonnen. Eigenlijk moet ik zeggen 'het wás hier gezellig' want we zijn inmiddels weer thuis. Maar we hebben het gelukkig hier ook gezellig, zou niet goed zijn als dat niet zo was.


De kleuren zijn niet helemaal perfect op de foto. Ik moest de foto bij kunstlicht maken, ja, de lampjes moeten weer aan. Het schuine gedeelte heb ik beplakt met restjes papier, ik houd vaak strookjes over dus die kon ik nu mooi gebruiken. De koordjes heb ik verschillende kleuren meegenomen uit Spanje. 23-9: betere foto gemaakt.

Challenges:

Nog een weekend en dan mag ik weer gaan werken na 4 weken. Je zou er bijna aan gaan wennen...

Fijne avond! Groetjes Ela 


zaterdag 16 september 2023

Zeedieren

Vanaf mijn vakantieadres nog even in vakantiesferen met deze kaart. Visjes heb ik wel gezien, de andere twee zeedieren niet. 


Challenges:

Ik had een toppertje te pakken bij Crafty animals met deze kaart: 

Wij genieten nog even van onze vakantie, het is zo weer voorbij! Even had ik de neiging om een knippakketje voor Kerstkaarten te kopen bij de Action hier, maar dat heb ik toch maar niet gedaan. Voelt toch een beetje gek bij 30 graden, al begrijp ik dat het in Nederland ook nog behoorlijk warm is. Ik heb er ook nooit zo'n behoefte aan op vakantie omdat we dan van alles te doen hebben. Als ik thuis ben ga ik weer aan de knutsel, nu pak ik vaak mijn e-reader, ook ontspannend! 

Groetjes en een fijn weekend, Ela vrijdag 18 augustus 2023

Bloemen

Dit kaartje heb ik een tijdje geleden gemaakt. Nog geen tekst erop zodat ik het nog voor diverse gelegenheden kan gebruiken.


 Challenges: 

We steken de barbecue aan vanavond, groetjes! 

dinsdag 15 augustus 2023

Schuifkaart vogel

Haha, ik zie verschillende posts voorbij komen met 'schuifkaart vogel', dus noem ik die van mij ook maar zo. Maar hopelijk hebben jullie ook bomen/bladeren erbij gedaan want dat vragen ze ook bij De Egel.


Dit model is superleuk om te maken. Het mooie dp van Marianne Design gebruikt en daar mijn papagaai op afgestemd qua kleur. Wat jungle bladeren en bloemen. 

Challenges:

Blij dat het zonnetje terug is, fijne avond! Groetjes Ela 

zaterdag 12 augustus 2023

Afgestudeerd! Apetrots op jou

De kaart die ik maakte voor mijn zoon heb ik nog niet laten zien. Zoals ik al zei eerder heeft mijn zoon zijn HBO diploma op zak. Bij het cadeau kon een leuke kaart niet ontbreken. En omdat hij ook zo'n toga en mutsje op zou krijgen bij de diploma uitreiking, vond ik het leuk om de uil te gebruiken. 

Hij vond 'm grappig, met de details van de champagne (die we toevallig later na de diploma uitreiking ook kregen), de boeken en de letters HBO (ik was even bang dat ie te kinderachtig werd met de diertjes). En ik ben zelf helemaal weg van het modelletje. Op het uitneembare kaartje hebben wij onze boodschap geschreven.

Inmiddels is hij weer thuis uit Mexico. Het was een mooie reis en ervaring! Wij zijn vooral blij dat hij weer heelhuids thuis is. Maandag start hij met zijn eerste echte baan, weer een nieuwe fase! 

Geniet van het zonnetje, fijn weekend! Ela

woensdag 2 augustus 2023

Nog meer spetters

Nog meer spetters, buiten spettert het ook lekker door😄! 

Mevrouw Gnome heeft het wel naar haar zin met een lekker ijsje. Zo te zien is zij wel op een tropische plek.


Challenges:

Het was hier even droog zowaar, maar dat was van korte duur, het regent alweer en zo gaat het de hele dag nog door waarschijnlijk. Pfff, wat verveelt dat snel zeg. Wel goed freubelweer!

Ik wens jullie toch een beetje zon vandaag, groetjes Ela 

dinsdag 1 augustus 2023

Spetters

 Wat is er lekkerder dan spetteren aan de waterkant (als het tenminste lekker weer is). En Gnome heeft er ook nog een lekker drankje bij, wat wil je nog meer.

Het was leuk te kliederen met inkt dus ik heb er gelijk nog eentje gemaakt met mevrouw Gnome, die volgt morgen, bijna af. Ik heb nog wel wat kaartjes te laten zien merk ik... 

Challenges:

4 season swap challenge: spetters

Groetjes Ela 

vrijdag 28 juli 2023

Oost West...

Thuis Best! Dat is wel zo maar persoonlijk zou ik nu liever ergens zijn waar het zomer is... 


Challenges:

We hebben afgelopen woensdag nog wel kunnen fietsen, omgeving Weesp/Amsterdam, 's middags was het droog. Het begint anders wel heel veel op Herfst te lijken, dus de momentjes pakken als het kan om naar buiten te gaan! 

Een fijne dag, perfect knutselweer (maar ik moet werken). Groetjes Ela 

dinsdag 18 juli 2023

Mooie momenten

Vakantietijd, als het goed is tijd voor mooie momenten en herinneringen. Een heerlijke dag aan het strand bijvoorbeeld, lekker uitwaaien.Hier is de 4-Daagse van start gegaan. Een collega van ons loopt ook mee, hoopt dat ze het haalt. Ze had niet zo'n beste voorbereiding maar het kan gek lopen, je wordt natuurlijk wel meegenomen door zo'n mensenmassa, dus we gaan het zien. 

Fijne, zonnige dag! Groetjes Ela 

vrijdag 14 juli 2023

60

De vader van een vriend van mijn zoon was een tijdje terug jarig en mijn zoon mocht ook komen. Een bierpakketje samengesteld en ingepakt maar daar hoorde natuurlijk ook een leuk kaartje aan. Ik had niks toepasselijke meer liggen dus snel aan de slag. 60 Is toch een bijzondere leeftijd.


Vrij simpel maar toch leuk aan zo'n bierpakket. 

Stuur het nog snel even in voordat ik weer te laat ben:
Dutch card lovers 

Woensdag hebben we een zo'n 45/50 gefietst langs de Maas (provincie Limburg en Noord-Brabant zijn we geweest). Voor een electrische fietser is dit misschien niet zo veel maar wij hadden de piepers wel aardig op daarna met onze gewone fietsjes😂. Even de grens over voor een schnitzel met piepers in de vorm van friet en de dag was compleet. Het smaakt naar meer (beide activiteiten 😋)!

Fijne avond! Groetjes Ela 

maandag 10 juli 2023

You Croc my world

Karin van Carlins Kaartenparadijs herinnerde mij aan het gastdesignerschap, ik was het bijna vergeten! Snel een kaart gemaakt waarbij de opdracht is iets met de letter C op je kaart. Ik heb deze Crocodile van CraftEmotions, Jungle 1, ingekleurd. Achteraf had ik de Croc iets meer naar rechts willen hebben maar kreeg 'm er niet af zonder kleerscheuren. Genoeg mogelijkheden met de letter C bedacht ik later terwijl ik er eerst niet opkwam.

Challenges:

Gisteren hebben we gebeld met onze zoon, ze hebben nu ook internet. Da's fijn om even zijn stem te horen. Appjes zijn heel handig maar elkaar even horen is prettiger, merk ik, dan is het voor mij goed. Het pakketje is goed ontvangen en de hagelslag ook 😄!

Een fijne avond, groetjes Ela 

zondag 9 juli 2023

Hello!

De kiekeboe stempels van Marianne Design zijn zo leuk. Ik had ze al een tijdje ingekleurd klaar liggen en nu heb ik de zeehond gecombineerd met de patrijspoort.

Challenges: 

Nog niet heel veel bericht vanuit Mexico. Het huis waar hij verblijft heeft nog geen WiFi en het tijdsverschil helpt ook niet altijd mee. Als wij aan het avondeten zitten, gaat hij ontbijten 😂. Maar we weten dat alles goed is en dat is het belangrijkste. Ik ben gewoon benieuwd (lees nieuwsgierig) hoe het er daar uitziet, hoe het pakketje is ontvangen, enz. Geduld...

In afwachting van het slechte weer zit ik binnen. Het is buiten niet uit te houden vind ik. Lekker aan de knutsel en om 16.00 uur F1. Dus voorlopig zit ik prima. Fijne dag verder! Groetjes Ela 


vrijdag 7 juli 2023

Groetjes uit Holland en feestjes

Onze zoon is naar vrienden in Mexico voor 4 weken. Hij verblijft bij een vriendin en hij vond het wel leuk iets van Hollandse zoetigheid voor ze mee te nemen (oud Hollands snoep, drop, speculaas en natuurlijk stroopwafels). Ik maakte daar nog snel een Hollands kaartje aan voordat het de koffer inging, mét een Hollands lintje. Er gaat ook nog een pak hagelslag in de koffer, die vond zijn vriendin toen ze hier vorig jaar was zó lekker!Deze week was de diploma uitreiking van zijn HBO studie en de volgende dag zou hij vertrekken naar Mexico. In de tussentijd had hij sollicitaties lopen (hij wilde niet bij zijn stageadres blijven). Op de dag van vertrek naar Mexico heeft hij zijn contract kunnen tekenen bij zijn nieuwe werkgever (dat wilde hij graag rond hebben voor zijn vakantie). Een paar feestjes te vieren dus! En ook al is hij volwassen (maar pas 20), als ouder leef je mee, geef je advies, help je de koffer inpakken (dat kan ik véél beter) en breng je hem naar Schiphol 😄.

Maar het is allemaal gelukt en de reis is goed verlopen dus nu kan ie ontspannen en genieten (en wij ook, een beetje dan, haha!). 

Fijne avond nog! Groetjes Ela 

maandag 19 juni 2023

Op het strand

Met het mooie weer van de afgelopen tijd zullen er best veel mensen naar het strand zijn geweest. Zo ook mevrouw Gnome. Ik bedacht dat het wel leuk zou zijn om zo eens onder water te kunnen kijken dus maakte ik een schudkaart. Er zwemmen vissen, zeepaardjes en zeesterren. Een beetje zand en klaar is het 'aquarium'! Zonder het te weten heeft mevrouw Gnome dus veel gezelschap! 

De eerste mevrouw Gnome was mislukt vond ik, ze was veel te bruin geworden, haha! Die had niet onder de parasol gezeten. Dus toch maar opnieuw. Al met al heeft deze kaart me heel veel tijd gekost maar nu ben ik wel tevreden.

zondag 18 juni 2023

Gastdt bij Knutsels en kadootjes: Cactus

Nee, cactus is niet de nieuwe uitdaging bij Knutsels en kadootjes. Wel om je te laten inspireren door je dp en ik heb gekozen voor de cactus! Dit is mijn bijdrage als gastdesigner:

Challenges: 

Het zonnetje schijnt nog maar volgens mij is dat snel afgelopen, we krijgen ander weer. Jammer, ik kan er best aan wennen! Vandaag eens kijken of er nog wat creatiefs uit mijn handen komt, ik ben wel bezig maar er komt niet veel af. Nou ja, het is geen moeten. Een fijne zondag/vaderdag!

Groetjes Ela 

zaterdag 10 juni 2023

Gast dt 2 Sisters on the blog

Pff, das even geleden dat ik hier was, het komt er maar niet van om te bloggen en mijn inspiratie voor het maken van kaartjes is ook bijna nul. Ik ben wel lekker aan het kleuren geweest en heb nieuwe spulletjes binnen. Reden genoeg om er leuke kaarten mee te maken zou je zeggen. 

Voor 2 sisters on the blog mocht ik gastdesigner zijn voor de lopende challenge: mannen met hobby. Ik heb deze kaart gemaakt met visspullen. Niks voor mijn man maar hij had in zijn jeugd wel veel vissende vrienden. 


Bij Ally's Angels ben ik in de prijzen gevallen met mijn Hollandse kaart in blauw-wit, bij Girlz Rebel met mijn Daisy slimline, bij Knutsels en kadootjes en Carlin's kaartenparadijs met mijn feestvarken. En ik zag dat ik in de top 3 van Do al(l) Kreatives sta met mijn pop up card.  Da's een hele lijst, ik vind het echt superleuk die waardering! 

Vandaag ben ik aan het werk dus helaas een kort weekend met dit mooie weer. Het is niet anders. Geniet van het zonnetje! Groetjes Ela 


woensdag 17 mei 2023

Feestvarken(s)

De schets van Knutsels en kadootjes leent zich uitstekend voor een schudkaart dacht ik. Dus aan de slag. Ik had in mijn laatste vakantie geweldig schudmateriaal gekocht, waaronder deze grappige varkentjes. Ik zag ook leuke op de beurs in maart maar helemaal vergeten om terug te gaan na mijn eerste rondje. 

Challenges:

 Vandaag en morgen ben ik vrij en op dit moment lekker aan het fietsen. Wel een fris windje maar de komende dagen wordt het beter. Fijne dag! Groetjes Ela 

zaterdag 13 mei 2023

Muziek maestro!

Muziek, muziek is heerlijk, ik kan niet zonder. Om in de sfeer van deze week te blijven (lees onder verder) een kaartje.

Challenges: 

Deze week ben ik naar een concert van het Nederlands Blazers Ensemble geweest met hun voorstelling 'Jamaica'. Mijn collega (fan van NBE) had vrijkaartjes via ons werk en vroeg mij mee. Nou is dit niet gelijk iets waar ik naartoe zou gaan en vond ik dat ze het kaartje misschien beter aan iemand anders kon geven, toch heb ik me laten verrassen. En verrassend was het, mede door die twist met de reggae artiesten die langs kwamen. Van te voren hebben we nog even wat gegeten. Al met al een gezellige avond, het enige nadeel is dat je op een stoel zit, met muziek is het lastig voor mij om stil te zitten 😄! Ze treden nog tot 18 mei op in diverse steden in Nederland mocht je interesse hebben (https://nbe.nl/programma/jamaica/).

En vandaag heerlijk gefietst met dit lekkere weer! Fijne avond, Ela

woensdag 10 mei 2023

Lente, lekker buiten

Het voorjaar is toch heerlijk, lekker buiten spelen.
Dat doet Snoesje ook, samen met de diertjes. Nu het weer nog. Snoesje is trouwens weer terug van weggeweest zag ik, maar deze zijn nog van een ouder knipvel.


 Challenges: 

Tot een volgende kaart, fijne dag. Groetjes Ela 

zaterdag 6 mei 2023

Hollands blauw-wit

Een Hollandse kaart in blauw-wit, wat een leuke uitdaging! Nog niet zo makkelijk dacht ik.

Maar met typische Hollandse tegeltjes in het dp en witte narcissen lukt het wel. Er ontstond al snel dit idee met narcissen in een vaas. 


Bij DCL, Unicorn en 2 Sisters on the blog ben ik in de prijzen gevallen met twee mini slimline kaartjes en mijn corner pop up, zo leuk!


Gisteren een extra dagje vrij geweest en lekker gefietst. Net op tijd weer binnen voor de hoosbuien. Wilde nog even een kop koffie in de tuin doen maar dat ging niet door. Toen maar aan de freubel gegaan😉.

Fijn weekend! Groetjes Ela
 

vrijdag 28 april 2023

Nog meer voorjaar

Bedankt voor jullie reacties op mijn versie van de triangel corner pop up!

En dan nog maar een gezellig voorjaarskaartje, ik heb mijn mini slimline er weer bij gepakt. Het zonnetje is vandaag weer verdwenen dus moeten we zelf maar zonnig zijn. Wat een mazzel dat het gisteren zo mooi was! Mijn zoon was de hele dag in Breda bij het Radio 538 festival en die heeft genoten.


Vandaag weer aan het werk, wel thuis (dat doe ik over het algemeen op vrijdag), onze kantoren zijn gesloten. En volgende week weer een dag minder, heerlijk al die vrije dagen😄! Fijne dag en tot snel.

donderdag 27 april 2023

Gele voorjaarsbloemen

Wat is het heerlijk weer deze Koningsdag. Eindelijk een beetje voorjaar. Ik zit in de tuin dit berichtje te typen, nog even van het zonnetje genieten nadat ik deze kaart heb afgemaakt.Zo'n leuk model om te maken! En helemaal niet moeilijk. Ik moet alleen even kleine magneetjes kopen om de over elkaar schuivende delen op elkaar te houden.


Fijne dag verder! Groetjes Ela 

vrijdag 21 april 2023

Hallo baby

Een babykaartje, ik maak ze niet zo veel op dit moment maar ze zijn zo leuk. Alleen al omdat er zulke lieve stempels van Marianne Design van zijn! Ik kon deze ook niet laten liggen. Samen met de leuke slimline stans en tekststempel is ie al snel af. 


Challenges:

Ik verheug me op volgende week, een extra dagje vrij. Hopelijk krijgen we ook het zonnetje nog te zien. Fijne middag. Groetjes Ela