Pagina's

donderdag 18 februari 2021

A note to say...

A note to say... en de rest kun je invullen. Even gestoeid met het envelopje maar toen zag ik dit hart nog in mijn voorraad en toen was het idee geboren.


Ik wilde graag twee challenges combineren dus heb ik 'm monochroom gemaakt. Dat was nog wel even zoeken in de papiertjes, voor het envelopje mocht het ook niet te dik zijn. 

Challenges:

4 season swap challenges: envelop(pen) op je kaart

Kreativtanten: monochroom

Gisteren weer heerlijk kunnen hardlopen en vandaag op de fiets naar het werk. Heerlijk. Ik kijk uit naar het weekend, de temperatuur gaat oplopen! Groetjes Ela

maandag 15 februari 2021

Hello baby

Toen ik een paar weken geleden mijn boerderijdiertjes opgezocht had, kwam ik ook deze oudere baby knipvellen van Marianne Design weer tegen. 

Samen met mijn vorig jaar aangeschafte wolkenstencil van Marleen (een van die dingetjes die in mijn mandje vielen, want zo leuk en ook nog eens afgeprijsd, dus kan ik niet laten liggen en komt wel een keer van pas ook al kwam ik daar niet voor....herkenbaar??) een goede basis voor een babykaart. 


Babykaartjes maak ik niet veel meer. Helaas want ze zijn zo leuk om te maken maar ik zit niet meer in die periode. Maar héél af en toe heb ik er eentje nodig en dan is een voorraadje niet verkeerd. Deze is vrij neutraal van kleur, kan dus nog voor een jongen of een meisje. 

Gebruikt materialen Marianne Design:

Plaatje AK0043, stencil PS8020, DP PK9167 en PK9171 voor de sterren en tekst EC0170.

Is de sneeuw al weg bij jullie? Hier nog niet maar dat duurt niet lang meer. Kunnen we weer fietsen, hardlopen én voetballen. Toch fijn, zeker als je, zoals mijn zoon, vakantie hebt deze week, geen Carnaval kunt vieren, dat je toch nog een paar keer in de week tegen een balletje kunt trappen. Een van de weinige uitlaatkleppen. 

Fijne avond! Groetjes Ela

zondag 14 februari 2021

Voetbal

Nu er sneeuw ligt even geen voetbal op de velden voor zoonlief. En natuurlijk al een tijdje niet naar het station geweest. Voetbal op tv kijken is dan nog de enige optie. En daar wordt gretig gebruik van gemaakt, ook nu zitten de mannen hun favoriete cluppie aan te moedigen vanaf de bank. Mijn kaart is dan toevallig wel toepasselijk:


Het shirtje, de broek en de pet is gepaperpieced. Dat wilde ik heel graag proberen, beetje prutsen maar ik vind het toch goed gelukt. Met een zwarte fijnschrijver heb ik contouren aangebracht. De rest heb ik ingekleurd met alcohol markers en inkt. Het tekstvakje laat ik nog even open, kan ik nog de gelegenheid bepalen. Wat vinden jullie van mijn stoere voetballende Don? Leuk om Don weer eens te gebruiken! 


We zijn terug van een lekkere wandeling. Straks lekker aan de nasi en dan is het weekend al weer zo'n beetje voorbij. Wat gaat het snel vinden jullie ook niet? Nog even en de lente staat weer voor de deur 😊.

Fijne avond! Groetjes Elavrijdag 12 februari 2021

Geniet ervan!

Bedankt weer voor de leuke reacties op mijn posts, ik kan er telkens van genieten. 

nu er sneeuw ligt is het ook belangrijk dat de vogeltjes genoeg te eten hebben. Deze vogel heeft het voor elkaar, kijk 'm eens lekker peuzelen. Voor deze kaart heb ik weer gebruik gemaakt van trio colorblocking. Maar dan op een andere manier, deze keer met papier.Jullie reacties lees ik weer graag, probeer dit weekend ook weer een ronde te doen! Groetjes Ela
woensdag 10 februari 2021

In de lift; GDT bij Carlin's kaartenparadijs

Omdat ik challenge 29 gewonnen had met mijn winterse klok bij Carlin's kaartenparadijs, mocht ik gastdesigner van challenge 31. 

De uitdaging is een kaart van jezelf of een ander te liften met een andere hoofdkleur. Ik heb een eigen kaart gelift en daarvoor een tijdje door mijn blog gescrold. En ik kwam op deze watervalkaart:

Oud uit 2017 
Ook een GDT kaartje toevallig zie ik nu!En dan de nieuwe versie:
Nieuw
Ben benieuwd wat jullie van mijn liftkaartje vinden. Ik vond het erg leuk om te doen en raakte geïnspireerd door wat ik weer tegenkwam op mijn blog. Maar ik zag ook kaarten waarvan ik nu denk 'mwah...' Dus de moeite waard om te speuren op je blog of op een andermans blog, dat mag natuurlijk ook!

Challenges: 

Tot later! Groetjes Ela

dinsdag 9 februari 2021

Voor jou!

Daar ben ik weer, dit keer met twee kleine kaartjes voor aan een bos bloemen of cadeautje. Ik ben aan de slag gegaan met de uitdaging van Dutch Card Lovers om met drie kleuren een achtergrondje te maken. Ik heb gekozen om de stempels van Marianne Design te gebruiken en daarop een bloemetje te plakken dat ik in dezelfde kleuren heb gekleurd.

In het echt zijn de kleuren mooier maar betere foto's kreeg ik niet helaas. Dus dat moeten jullie dan maar van mij aannemen.

Challenges:

Dutch Card Lovers:  Trio-colorblocking

Misschien zijn jullie ook al bezig geweest met deze uitdaging. Ik heb het filmpje bekeken en raakte geïnspireerd! Een andere uitwerking van de uitdaging volgt later deze week. 

Zo dadelijk klunen we even naar het dorp voor een boodschapje. Het zonnetje schijnt hier lekker en het is een prachtig gezicht.

 Fijne middag! Groetjes Ela


zondag 7 februari 2021

Smoezende vogeltjes

Er valt een beetje sneeuw (oké, inmiddels een beetje meer dan een beetje) en heel Nederland ligt plat😊. Ik vind het altijd wel bijzonder, hoe onthand wij dan zijn als moeder natuur haar gang gaat. De paniek vooraf door de code rood die afgegeven wordt en alle waarschuwingen hoe koud het wel niet wordt. We zijn het gewoon niet meer gewend. Natuurlijk kan het echt vervelend zijn als je de weg op móet, maar ik kan ook genieten van dit weer, alles mooi wit en alles gaat in een lager tempo. We zijn ook nog wezen wandelen, goed dik ingepakt. 

Mijn kaart heeft niks te maken met sneeuw trouwens, eerder met het voorjaar. De vogeltjes smoezen met de vlindertjes..


Challenges:

Vandaag heb ik nog wat kaartjes zitten freubelen, die zien jullie later! Fijne avond verder, kruip lekker met een dekentje op de bank. 

Groetjes Ela


donderdag 4 februari 2021

Mini en maxi

Oftewel een gewone kaart en een mini variant. Ik heb uit A4 een kaart van 14x14 cm gesneden. En met de strook van 7 cm die overbleef maakte ik het kleine kaartje. Kwam goed uit want het ene plaatje was rond en de ander rechthoekig, die moest ik nog wel wat kleiner snijden. 

Het kleine plaatje had vlindertjes en bij de grote heb ik ze er zelf bij gemaakt.

En verder stuur ik deze naar: 

Blij dat ik vanochtend op de fiets naar het werk kon, even in beweging en de deur uit. Fijne dag! Groetjes Ela

dinsdag 2 februari 2021

Vleugje rood

Vandaag zwart-wit met een vleugje rood op mijn kaart. Best nog lastig dat zwart-wit moet ik zeggen en ik ben dan ook niet helemaal tevreden. Maar dat komt misschien ook omdat de totstandkoming van deze kaart een uitdaging op zichzelf was.


Het ideetje was er snel, vorige week kreeg ik mijn bestelde bloemetjes binnen (kon het niet laten deze uiteindelijk óók te bestellen). Maar ik heb ontzettend zitten kliederen met de lijm. Mijn lijm is bijna op maar ik had nog een potje staan. Iets andere lijm om te kijken welke fijner is. Nou dat is natuurlijk degene die nu bijna op is weet ik nu;...de tacky glue. En de winkel met de A is dicht... De lijm in het andere potje moest ik eerst heel goed doorroeren, kwam eerst alleen maar water uit. Uiteindelijk is het gelukt en het plakt ook. Maar je begrijpt waar ik straks een voorraadje van ga aanleggen 😉. 


Deze stuur ik in bij:

Hobbyvision: zwart-wit met vleugje rood

Groetjes! Ela


maandag 1 februari 2021

#171 The Sketchy Challenges

Een nieuwe maand, een nieuwe uitdaging, de tweede van vandaag 😊. Wij willen bij The Sketchy Challenges graag een kaart met de volgende schets zien:


Mijn kaartje was een verjaardagskaart voor Wies, die was de 29e jarig. Ze heeft 'm inmiddels ontvangen.


Moet lukken toch? Dacht het wel! Kijk voor meer inspiratie op het blog van The Sketchy Challenges

Mijn monochrome uitvoering stuur ik in bij:

Marianne design: monochroom

Een aantal collega's van mij zijn blij, de scholen gaan volgende week weer open. Hopelijk iets meer lucht en ruimte voor andere zaken zoals werk. 

Ikzelf zou blij zijn als ik weer eens naar de kapper kan, haha! Ik had een afspraak op 15 december, net voor de persconferentie. Dacht nog dat ik goed zat mochten er die avond maatregelen komen. Maar de persconferentie werd vervroegd naar de maandagavond... Inmiddels is mijn wens het wat langer te later groeien ruimschoots ingewilligd maar een model is nu ver te zoeken. Gelukkig nog geen grijsdekking nodig...

Mijn mannen hebben een kapster aan huis (lees; ik met de tondeuse😂). Alweer een dingetje waar mannen het een stuk makkelijker hebben dan vrouwen🤔. 

En jullie? Ook een mooi Coronakapsel inmiddels? Ach ik zie het maar zo, anders had ik het nooit de kans gegeven het wat langer te laten groeien 😉.

Fijne avond, morgen meer! Groetjes Ela


Februari uitdaging Crafty Friends

Het is al weer februari, tijd voor een nieuwe uitdaging bij Crafty Friends. Zoals jullie wellicht al weten zijn we een maandelijks blog geworden en het hele team maakt nu de voorbeelden voor de maandelijkse challenge. Deze maand is het thema Animals/birds en ik heb Tiger gebruikt van onze sponsor Lee Holland Art, hier te vinden: https://www.etsy.com/uk/listing/595966750/tigerEven een willekeurige cadeaukaart als voorbeeld er in gedaan.

Zoals gezegd sponsor deze maand

De winnaar mag twee digi stamps uitzoeken in de shop van Lee Holland op Etsy
Jullie kunnen tot 27 februari meedoen. 

Challenges:

Later vandaag terug met een andere DT bijdrage! 
Groetjes Ela