Pagina's

dinsdag 31 december 2019

Happy New Year!

De laatste uren van 2019 tikken voorbij, wat gaat het toch snel. Al weer een jaar om met mooie herinneringen maar ook met minder leuke momenten. Het hoort er allemaal bij. 

Gisteren hebben we in ieder geval nog een leuke herinnering erbij gemaakt, een heerlijk dagje! We zijn naar Amersfoort geweest, echt een leuke stad. Een toeristische terugreis via Lage Vuursche (even bij Beatrix op de koffie😄) en in Vreeswijk gegeten. Ook al zo'n leuk dorpje met een klein haventje. We hebben er van genoten!

En dan rest mij nu jullie een gezellig Oud en Nieuw te wensen en een nieuw jaar vol nieuwe kansen, veel inspiratie, liefde en geluk!

Groetjes en tot in 2020! Ela


maandag 30 december 2019

Happy Winter!

Het lijkt winter te worden, het is koud en het vriest een paar graden 's nachts. En overdag een heerlijk zonnetje! Mijn kaartje past daar dan wel bij, happy winter.


Deze kaart stuur ik naar De Egel, schets en gebruik dier. Ik had best moeite met deze vorm want ik heb geen mal zo groot in ovaal. Dus in Word een schets gemaakt, geprint en gebruikt als 'mal'. Zo kan het ook natuurlijk.

Morgen kom ik nog met een nieuwjaarskaart, dus tot dan! Fijne dag, Ela

zondag 29 december 2019

Happy New Year!

De kerstdagen zitten er weer op, gezellige dagen waren het. Op naar het nieuwe jaar met champagne en vuurwerk!


Challenges:

Gisteren naar familie in Breda geweest en daar mee gegeten. Ook dat was gezellig. Vandaag een aanrommel dagje thuis en morgen gaan we met z'n tweetjes op pad, we weten nog niet waar naartoe. Zoonlief redt zich wel en vindt het ook niet erg een dagje alleen thuis. En er moet ook geleerd worden, dat gaat gewoon door!

Een fijne zondagavond! Groetjes Ela

woensdag 25 december 2019

maandag 23 december 2019

Foxy Christmas

Nog maar een Kerstkaart om het af te leren!
Weer de ticketmal gebruikt van Studio Light. Het vosje lag nog op mijn bureau en ook een berg. En ik moest aan de stermal denken, die had ik dit jaar nog niet gebruikt, zonde... Ik denk dat ik te veel spulletjes heb 😊 én de nieuwe spulletjes gebruik je dan weer als eerste, komt dat jullie bekend voor? De kleine ster met tekst is een labeltje en kun je eruit trekken.


Materialen van Marianne Design: DP Winter Days PK9164, stencil bergen PS8045, ster CR1421, boompjes CR1484, vos CR1484, tekst KJ1717.

Met deze kaart doe ik mee bij:

Vandaag was het begin van twee weekjes vrij. Heerlijk vooruitzicht! We hebben niet veel gepland deze weken, behalve familie bezoeken, een dagje op pad samen en natuurlijk lekker eten met Kerst. En verder zien we het wel! Een fijne avond! Groetjes Ela


woensdag 18 december 2019

Dora's digi

Een kaartje met een digi van Dora vandaag voor jullie. Het is het laatste kaartje wat ik als teamlid maak heb ik besloten dit weekend.


Na lang wikken en wegen heb ik de knoop doorgehakt. Want 1x in de maand een kaartje maken moest toch lukken? En dat lukte ook wel maar ik liet het altijd tot op het laatst liggen. Het inkleuren van dieren (en dan vooral de 'natuurlijke' dierendigi's) blijf ik toch lastig vinden en dat terwijl ik de tekeningen echt prachtig vind! Ook moet ik keuzes maken in mijn best wel beperkte vrije tijd en ik vind het zonde dingen half te doen. Dat gevoel had ik de laatste maanden namelijk wel. En dat verdienen de digi's van Dora niet! Maar niet getreurd, Dora blijft tekenen en op haar blog kun je de prachtige digi's van haar en het team nog steeds vinden.
Challenges:

Een fijne dag! Groetjes Ela

dinsdag 17 december 2019

GD Challenge bij Scrapping4fun

Vandaag laat ik jullie de kaart zien die ik gemaakt heb voor de gastdesigner challenge bij Scrapping4fun. Als je gastdesigner bent geweest in 2019 mag je meedoen. Vervolgens mogen de volgers stemmen en dan wordt de winnaar bekend, spannend! De opdracht was een schets en verder mocht alles. Ik heb er een Kerstkaart mee gemaakt.

En dit is de schets:

Dus hop over naar Scrapping4fun en stem op je favoriete kaart! Groetjes Ela

zondag 15 december 2019

Vintage Kerst

Bij Do Al(l) Kreatives is mijn schudkaart gekozen voor de 1e prijs. En ik mocht gastdesigner zijn voor reminder voor de lopende challenge met als thema Shabby Chique/vintage. Dat was even geleden een vintage kaart, moest er echt even inkomen, ik maak ze bijna nooit meer. Dit is het geworden:
Toch wel weer leuk om te 'vintagen', wie weet volgen er weer meer.


Nog even het kaartje waarmee ik heb gewonnen:
Ik mocht 3 digi's uitzoeken bij Sheep Ski Design en die heb ik inmiddels ontvangen. Wil ik ook nog mee aan de slag...maar goed, we kunnen maar één ding tegelijk, helaas soms😄. Ach kan ik vast Kerstkaarten maken voor volgend jaar want ik ben nu helemaal 'in the mood for Christmas'!
Challenges:

Fijne ☀️dag! Groetjes Ela


zaterdag 14 december 2019

Challenge Crafty Friends: december colours

Hallo allemaal,
Een nieuwe challenge bij Crafty Friends met als thema december colours, zie kleurenschema. Dit is mijn bijdrage met een borduursel die ook al een tijdje lag te wachten om op een kaart te worden verwerkt.

Alles mag, een kaart, scrapbook lay-out etc. Je mag zelf weten welke producten je gebruikt als het maar volgens thema is. Deze challenge duurt tot 2 januari dus je hebt lekker de tijd. Geen sponsor deze keer, we spelen voor FUN!  
Kijk ook even op het blog voor de andere DT creaties! 

Challenges:

Een fijn weekend, laatste hand aan de Kerstkaarten, schrijven en op de post! Groetjes Eladonderdag 12 december 2019

Lantaarn

Hai blogsters,
Sint is inmiddels het land uit en de Kerstboom staat. Helaas zag ik gisteren dat de bovenste snoer in de boom het niet meer deed, aaargh! Nog nooit gebeurd gelukkig maar wat nu? Toch maar héél voorzichtig eruit gehaald en een iets kleiner snoer er weer in gehangen, gelukkig had ik er nog een. Wordt nu toch tijd de boel te vervangen en nieuwe te kopen want ook de andere snoeren beginnen nu toch wel slecht te worden. Ze gaan ook al heel lang mee, dus mag ook wel een keer.

Afgelopen weekend en gisteren nog een slag kunnen slaan met mijn Kerstkaartjes en dit is er eentje van:

De lantaarn lag al een hele tijd op mijn bureau, kwam er maar niet aan toe het af te maken. Eindelijk gelukt en ben best tevreden. 

Challenges:

Een fijne avond nog en tot snel! Groetjes Ela

zaterdag 7 december 2019

25 jaar getrouwd

Hallo blogsters,
Een kaart op bestelling. Dat is best een uitdaging, maar ik had wat info van mijn collega gekregen over de ontvangers en daar heb ik me door laten inspireren. Ze houden van Engeland, dus een cottage leek me dan wel passend, en ook van muziek, dus heb ik het hart geëmbossed met een muziek stencil. Verder houden ze van een klassieke stijl, dus niet te modern. De zender was er in ieder geval super blij mee!

Ik heb papier gebruikt van Joy, Secret Garden 6011/0531, de takjes zijn ook van Joy 6002/0263+0264,  het plaatje is van Mattie MB0173 net als het kader eromheen CR1254.
Als je de kaart opent zie je dit. Het hart is een mal van Action en die heb ik door een muziek embossing stencil gehaald. 

Verder versierd met spulletjes van Marianne Design; cijfers COL1405, tekst CR1453, champagnefles en glazen LR0504 en een combi tekststempels van EC0138.

Challenges:

De Kerstboom staat met de lampjes erin. Morgen gaan mijn zoon en ik hem versieren, da's ons feestje. Nog even in mijn knutselkamer kunnen vertoeven, dat schiet er nogal bij in. Morgen misschien nog wat tijd maar in afwezigheid van mijn man mag ik weer een keertje met mijn zoon mee naar de voetbalwedstrijd van zijn favoriete club,  ook leuk! Groetjes Ela

zondag 1 december 2019

The Sketchy Challenges: Christmas!

Hey daar,
Deze winteravond een Kerstkaart voor jullie! Het is de laatste challenge van dit jaar bij The Sketchy Challenges. We zitten natuurlijk allemaal met onze knutselneus in de Kerstkaarten, dus dat komt goed uit! Dit is mijn bijdrage:


Challenges:

Doen jullie weer mee? Het is de laatste van het jaar, we nemen even een break en zijn 1 februari weer terug.

De opdrachtkaart is in ieder geval door de gever heel goed ontvangen, ben benieuwd wat de ontvanger er van vindt! Ik zal 'm binnenkort laten zien. Verder heb ik een jubileumkaart gemaakt voor een college die 40 jaar in dienst is. We gaan haar dinsdag verrassen met een versierde werkplek, bloemen en de kaart. In januari volgt het feestje. Er ligt dus nog wat op de plank maar weinig tijd om te bloggen gehad. En de Kerstkaarten zijn nog niet af! Dus aan de bak😄... Fijne avond! 

dinsdag 26 november 2019

Happy Winter!

Hey allemaal,
Wat was het weer leuk om jullie reacties te lezen op mijn Pinguïn kaart! 

Vandaag een winters kaartje, dit keer met een andere liefhebber van kou, de sneeuwpop. Hij is helemaal in zijn nopjes. Het is een digi van Dora, natuurlijk op haar blog te vinden en kijk dan ook gelijk even naar de andere kaartjes van het team.

Ik heb de digi ingekleurd en uitgeknipt. Daarna opgeplakt op het achtergrondje van MD. Leuk DP en klaar eigenlijk dacht ik zo! Wat zeggen jullie ervan?

Challenges:

Tot snel maar weer, morgen aan de freubel, heb zojuist een opdracht voor een 25-jarig huwelijk gekregen en een collega is dit weekend 40 jaar in dienst dus daar moet ook kaart voor komen. Leuk! 
Groetjes Ela

vrijdag 22 november 2019

Merry everything and a happy always

Hey dames,

Een Kerstkaart deze keer voor jullie met een geinige tekst! Ik heb de leuke pinguïn weer eens gebruikt, hij voelt zich helemaal thuis in deze omgeving. Ik was begonnen met zwart/wit/grijs maar uiteindelijk heeft het toch nog wat kleur gekregen. En die gele sterretjes knallen er lekker uit!Gebruikte materialen Marianne Design:
Winter achtergrond AK0069, DP PB7057 en PB7048, basicmal CR1359, pinguïn COL1416, kerstboompjes CR1483 en tekst CS1009.

Challenges:

Ik moet echt eens even kijken hoe ver ik ben met de Kerstkaarten... Maak er af en toe wel eentje tussendoor maar das niet genoeg denk ik. En jullie, zitten jullie al op schema?
Vanavond een avondje bankhangen na een drukke week en dan relaxed het weekend in! Fijne avond en groetjes, Ela
woensdag 20 november 2019

Voor Colien!

Hoi dames,
Gisteren was blogster Colien jarig en als het goed is heeft ze deze kaart op tijd ontvangen:

De kaart is gemaakt volgens de schets van 2Sisters on the blog, dat is voor deze maand de uitdaging. Ik vind het een mooie schets om mee te werken. Het mag geen Kerst/winterse kaart zijn, ik hoop maar dat dat gelukt is.. Verder doet deze kaart mee bij: Ally's Angels: Anything goes 

Vandaag is de dag weer omgevlogen met sport, boodschappen, afspraak op de poli en nu pruttelt de hachee op het vuur. Vind mijn zoon zo lekker (en ik ook!). Vanmiddag nog wel even aan de freubel geweest, hoop het kaartje vanavond af te maken.

Een fijne avond en tot snel! Groetjes Ela

zondag 17 november 2019

Chocolate is the answer

Hey blogsters,

Bedankt voor jullie reacties, zo gezellig te lezen. Het  weekend is weer voorbij helaas, wat gaat dat snel. Gisteren maar één uurtje in mijn hobbyhokje deze kaart afgemaakt. Moest gisteren na het hardlopen echt even de was wegstijken van mezelf en vandaag na het sporten met mijn zoon naar de stad gefietst, het was mooi weer, dus zonde om de hele dag binnen te zitten. Na het eten heb ik de GP van Brazilië zitten kijken. Ik wilde nog wel even aan de freubel maar bleef maar kijken. Ik blijf mezelf soms verbazen, dat ik ook van zo'n wedstrijd kan genieten, haha😄. Maar er gebeurde van alles en was best spannend!

Maar nu terug naar mijn kaartje. Ik heb twee uitdagingen gecombineerd, misschien herkennen jullie ze al...

Ik vind deze quote zo leuk en wat mij betreft helemaal waar! Word altijd heel blij van chocolade. Dus kom maar op met die chocoladeletters van de Sint!

Challenges:

Dat was ie weer voor vandaag, ga mijn bedje opzoeken, morgen een nieuwe werkweek voor de boeg. Groetjes Ela

zaterdag 16 november 2019

Challenge Crafty Friends: Christmas (DT)

Hallo dames,

Jullie zijn erg mild voor mij geweest in jullie reactie op mijn kaart met gekleurde strepen 😄. Zelf ben je het meest kritisch toch? 

Vandaag een kaartje voor Crafty Friends. Ik heb met de leuke digi een soort uitschuifkaart gemaakt.Sponsor:
All Dressed Up


De winnaar mag 2 digi's naar keuze uitzoeken bij All Dressed Up.

Challenges:
All dressed up: anything goes with ABU image

Doen jullie weer mee?

vrijdag 15 november 2019

Reminder The Sketchy Challenges: A.G.Hey dames,
Daar ben ik weer, zoals gezegd. Vandaag laat ik jullie de reminder zien voor The Sketchy Challenges met als thema Anything Goes. Dat is weer een makkie dus er kunnen nog veel meer kaartjes bij!

Ik heb een Kerstkaart voor jullie, eindelijk het geweldige knipvel gebruikt met de shakermal.


Challenges:
Love to scrap challengeblog: #127-anything-goes

Jullie kunnen nog tot eind van de maand meedoen! 

 En nu lekker aan de koffie, net gesport en kan het weekend inluiden! Groetjes Ela

donderdag 14 november 2019

Birthday Wishes

Lieve blogsters,

Alweer een ander kaartje. Deze keer wilde ik me toch eens uit laten dagen door de Liftchallenge. Dat is lang geleden dat ik daar mee heb gedaan. Ze vragen een gestreepte achtergrond en de afbeelding in dezelfde kleurstelling. Dit is wat ik er van gemaakt heb. Al moet ik zeggen dat ik niet helemaal tevreden ben, het is niet echt mijn ding, dat achtergrond stempelen. Maar goed, ik ga 'm toch insturen hoor!


Challenges:
Liftchallenge: #144
Ally's Angels: #28 Anything goes
addicted-to-stamps: challenge-179 a.g.
letscreatechallenges: #153-ag-option-thank-you
addictedtostamps: 367-make-your-mark

Morgen kom ik met de reminder voor The Sketchy Challenges, dus tot dan! Groetjes Ela

woensdag 13 november 2019

Met liefde

Hallo lieve blogsters,
Nee, ik zit niet stil hoor, alleen had ik nog geen foto's van mijn kaartjes gemaakt dus kon ze nog niet aan jullie laten zien. En een paar kaartjes kan ik nog niet laten zien, die komen binnenkort. Deze kaart is met liefde gemaakt. Even wat anders tussen het herfst-, winter- en Kerstgeweld door.

Het is namelijk de uitdaging bij Marianne Design en ik heb 'm gecombineerd met de schets van Cheerful Sketches. Materialen zijn van Marianne Design:
Afbeelding Wedding dreams EWK1266
Craftables basic shapes: CR1375 en CR1360
Hartjesballon: PP1401
Tabjes: COL1314
Tekst: COL1358 en COL1306
DP: Soft Pastels PK9157 en Country Flowers PK9144

Wat vinden jullie van mijn kaartje met liefde? Vanavond probeer ik weer eens bij jullie langs te komen. Nu nog even verder freubelen! Groetjes Ela

vrijdag 8 november 2019

GD Scrapping4fun

Hallo dames,
Bedankt voor jullie leuke reacties op mijn vos en hert!

Vandaag (iets later dan gepland) een heel ander kaartje, ik mocht Gastdesigner zijn bij Scrapping4fun. Het thema is 'give thanks'. Dus heb ik een bedankkaartje gemaakt.

Het is een wat oudere mal die ik geëmbossed heb en daarna gewerkt met inkt met verloop van kleur.

Verder heb ik het vrij simpel gehouden, zo komt de tekst nog beter uit vind ik.

Moet niet al te moeilijk zijn deze challenge, dus doe lekker mee en:

Challenges:

Fijn weekend! Groetjes Ela
zondag 3 november 2019

Hertje in de hoofdrol

Hallo lieve blogsters,

Dank jullie wel voor de felicitaties! We hebben een gezellige dag en avond gehad en heerlijk gegeten.

Zoals gezegd vandaag het hertje van Marleen in de hoofdrol.


Als basis een tag in de kleuren aubergine, taupe en grijs. Prachtige kleurencombinatie maar het was wel even zoeken in mijn papiertjes. Maar volgens mij is het gelukt. Op de mooie mal van Marianne Design heb ik het hertje in de spotlight gezet. Vandaag niet veel op de planning, sporten en dan maar lekker mijn kamertje in.

Challenges:

Een fijne freubeldag en tot snel maar weer! Groetjes Ela

zaterdag 2 november 2019

Foxy lady

Hallo lieve blogsters,

Weer een kaartje van mij. Ik was uitgekozen om bij KreativTanten gastdesigner te zijn. Deze keer vragen ze een kaart gebaseerd op een liedje. Nu heb ik het vosje van Marleen gebruikt, ik was de gelukkige winnaar van de weggever, en dacht daarbij aan het liedje 'Foxy Lady' van Jimi Hendrix. Dat is al weer een tijdje terug, van 1970. Maar het mag natuurlijk van alles zijn en met de Kerstkaarten/-liedjes is het al helemaal niet moeilijk! Dus lekker meedoen!

Alle materialen zijn van Marianne Design.

Vandaag is onze zoon jarig, 17 al weer! Wat gaat de tijd snel maar dit is ook weer een mooie leeftijd. Op naar volwassenheid  maar af en toe gewoon nog kind. Dus taart en kadootjes vandaag en vanavond gaan we lekker uit eten. Er moet helaas ook geleerd worden, hij zit midden in de tentamen week. Maar geen voetbal vandaag, dus dat scheelt.
Challenges:
Lovetocraft:-40-november-anything goes
Lovetoscrap:-127-anything-goes

Tot morgen, dan komt het hertje van Marleen voorbij!  Een goed weekend! Ela

dinsdag 29 oktober 2019

Dora: Oktoberfruit

Hallo dames,

Vandaag een beterschapskaartje met het oktoberfruit van Dora. Wat heeft ze weer een mooie tekening gemaakt met peertjes en appels. Kijk op Dora-knutselhoekje voor meer inspiratie van de andere dames! Helaas is de foto niet helemaal scherp zie ik nu, valt niet mee in dit oktoberlicht.


Deze kaart stuur ik in naar:

Groetjes, Ela.

maandag 28 oktober 2019

Borduursel vogel

Goedemorgen blogsters,

Een van de borduurkaartjes is af! Ik heb het patroon van het vogeltje van MD gebruikt maar dan andere kleurtjes gebruikt. Ik had nog een uitgestanste binnenkant liggen van mal LR0454 en daar heb ik de vogel op geborduurd. Vervolgens leek het me mooi om dan toch ook de grote mal LR0454 er omheen te gebruiken. Deze iets over het kaartje laten uitsteken en verder versierd met besjes en paddenstoelen.


Gebruike materialen Marianne Design: LR0454, EC0138 tekst, LR0623 Tiny's mushrooms, LR0622 Tiny's blackberries en CR1454 Cross Stitch.

Net deze kaart doe ik mee bij:
Het steelsteekje: alles mag met oranje op je kaart
Hobbyvision: Herfst
Kreativtanten: 34-alles-geht
Letscreate challenges: 152-ag-option-colors-of-fal

Benieuwd wat jullie van mijn vogel vinden! Tot morgen! Groetjes Ela 

vrijdag 25 oktober 2019

Herfstuiltje


Hallo dames,

Herfst is het, het blad aan de bomen kleuren zo mooi en het zonnetje schijnt. Dat is toch ook weer genieten. Ik heb daarom een heerlijke herfstkaart voor jullie waar de herfstkleuren goed vertegenwoordigd zijn:


Het ideetje heb ik afgekeken van Marleen moet ik eerlijk bekennen...(beter goed gejat dan slecht bedacht :)) maar die van haar is natuurlijk veel mooier... Ik kon het uiltje niet weerstaan, die heb ik woensdag toch maar aangeschaft. En nog wat borduurgaren aangevuld met nieuwe kleurtjes, ben namelijk druk aan het borduren met de mal van Marianne Design. Er zijn wat borduursels af, nu de kaart er omheen nog... dus die zien jullie later. Het blad van Marleen heb ik door een embossingmal gehaald, vond ik wel een leuk effect. Het achtergrondje met de herfstboom is natuurlijk een leuke basis en dit DP past natuurlijk qua kleur ook perfect. 

Voor deze kaart heb ik gebruikt van Marianne Design: 
Eline's Autumn achtergrond AK0073
Shaker mal CR1475
DP Summer Picnic PB7056
Blaadjes CR1336
Pompoen CR1420
Uiltje COL1475
Stencil leaves PS8014
Embossing folder DF3449
Tekst stempel Birthday wishes CS0996

Met deze kaart doe ik mee bij:

Ik wens jullie een fijn weekend en tot snel! Groetjes Ela

donderdag 24 oktober 2019

Verloting Candy

Hallo dames en heer,

Eindelijk is het dan zover, de 125 volgers zijn behaald! Ik had er een lange adem voor nodig maar het is gelukt😄.

Helaas heb ik van de laatste twee volgers geen naam en kan ze dus niet terug gaan volgen. En dan zijn er nog een paar die mij wel zijn gaan volgen maar geen berichtje onder de Candy hebben achtergelaten. Dus  die kunnen niet meedoen met de verloting.  Uiteindelijk had ik dus 5 namen en die heb ik ingevoerd in een random name picker en deze naam kwam eruit:


Angélique! Neem je even contact met mij op via de mail: elarubira@gmail.com?
Dan komt deze prijs jouw kant op!


Allemaal bedankt voor het meedoen en tot de volgende weggever...

Groetjes Ela
zondag 20 oktober 2019

Cold hands

Goedenavond blogsters,

Op deze herfstachtige dag heb ik voor jullie een winterse kaart. Het is toch geen weer om buiten te spelen maar de sneeuwpop is wel buiten. Hij is namelijk zijn handschoenen kwijt en heeft nu koude handen...zien jullie waar ze zijn gebleven?

Ik heb er een tweeluikje van gemaakt met een mal van Dutch Doobadoo en het dp van Marianne Design Snowflake Kisses want ik wil graag meedoen bij Knutsels en Kadootjes: uitdaging roze/wit/zwart.

Er mag echt geen ander kleurtje op dus ook de wortel/neus is roze :) Ben benieuwd wat jullie er van vinden!
Binnenkort zal ik de Candy verloten, heb de 125 volgers eindelijk gehaald! Groetjes Ela


zaterdag 19 oktober 2019

Koek & Zopie

Nee, het is nog geen winter maar wel vast om in de stemming te komen deze winterse kaart. Lekker schaatsen en dan warme chocolademelk of snert. Als kind was ik er gek op!
Dit is de tweede post van vandaag, wil nog meedoen bij De Egel met deze leuke schets en de M van molen. En dit is toch een typisch Hollands tafereeltje?! De schets was niet zo moeilijk maar de letter M verwerken kostte even wat zoekwerk. Gelukkig vond ik dit wat ouder plaatje van MD met een molen. En een leuk DP en schets en de kaart is zo gemaakt.

Zoals gezegd stuur ik deze naar De Egel: schets + letter M.

Tot later! Groetjes Ela

Challenge Crafty Friends: embossing

Hallo dames,
Bedankt voor jullie reacties op mijn vorige kaart. Ze was er erg blij mee! Vandaag weer een heel ander kaartje, dit is mijn DT bijdrage voor de nieuwe challenge bij Crafty Friends: embossing, wet or dry:

Het witte gedeelte is geëmbossed met een mal van MD. Ik heb er nog geen tekst op gezet dan kan ie nog voor elke gelegenheid en dat is ook wel handig. Ik grijp weleens mis en dan moet ik op het laatste moment nog een kaartje voor de gelegenheid maken.

Onze sponsor voor deze challenge is:

Di's Digi Stamps 

http://www.disdigistamps.com/  http://www.disdigidownloads.blogspot.co.uk/
http://disdigidesignschallenge.blogspot.co.uk/ 
https://www.facebook.com/DisDigistamps

 De random winnaar wint een voucher van $6 voucher om in de shop van Di’s Digi Stamps te besteden.

Doen jullie weer lekker mee, dat kan tot 1 november.  Embossing gebruiken we vaak op onze kaarten dus dat moet goed komen, toch? 
Challenges:

Groetjes en een goed freubel weekend! Ela

vrijdag 18 oktober 2019

Candy 125 volgers

Deze Candy blijft bovenaan staan, scroll naar beneden voor mijn andere posts.

Nog 3 volgers en dan kan ik eindelijk mijn prijsje verloten onder de nieuwkomers!


 Dus: Ben je nieuw hier en wil je meedoen, laat dan even een berichtje achter onderaan deze post!  

Groetjes Ela

zondag 13 oktober 2019

84 jaar

Hallo dames,

Van een beterschapskaart naar een verjaardagskaart! Erg leuk te lezen dat jullie mijn pilletjes als schudmateriaal in mijn beterschapskaart ook verrassend vonden.

Morgen is mijn tante jarig, 84 wordt ze. Ze viert het niet echt maar krijgt toch altijd aanloop, ze is zelf nog heel actief. Morgen moet ik werken maar we gaan binnenkort samen even op pad. Dus alvast een kaartje in de bus en een belletje morgen.

Had vandaag gehoopt wat meer tijd in mijn hokje te kunnen doorbrengen maar da's niet gelukt. Eerst samen ontbeten, gesport, gepoetst, zoon geholpen kledingkast te ordenen en toen was het 15.00 uur... Maar goed,  toch even nog tijd over om een kaartje te maken😁.

Deze kaart gaat naar:
Cheerful Sketches
Carlin's kaartenparadijs: verjaardagskaart+eten/drinken

Nou tot snel maar weer! Groetjes Ela

woensdag 9 oktober 2019

Beterschap!

Hallo blogsters,
Bedankt voor jullie leuke reacties op mijn Frosty Fun kaart! Vandaag nog een shakerkaart maar dan voor een zieke. Ik had nog even tijd om deze kaart af te maken ja de gezellige lunch. Ik heb het shakergedeelte gevuld met pilletjes, vond ik wel een leuk idee, alhoewel niemand dol op medicijnen is...😄.


Achter het schudgedeelte heb ik nog een label verstopt en een stethoscoop en strip medicijnen toegevoegd. Materialen Marianne Design: DDK3214, LR0616, LR0362, CR1475 en PB7056. Stempel CS0895.

Challenges:

En nu snel naar bed, morgen weer werken! Groetjes Ela

dinsdag 8 oktober 2019

Frosty fun

Lieve blogsters,

Als je een sneeuwpop bent mag je ook plezier maken! En dat doen ze dus, in ieder geval die linker, die heeft de rechter al bekogeld met een sneeuwbal en die is op zijn hoed beland.

De middelste kunnen ze niet raken, die staat achter 'glas'😁. Ik heb het shakergedeelte gevuld met sneeuw en wat sterretjes. Dat koste me overigens wel even wat moeite, maar inmiddels de tweede shakerkaart aan het maken en dat gaat al een stuk beter. De blauwe bloem vond ik in een winkeltje in Utrecht en past precies bij het DP van Marianne Design. En de andere spulletjes zijn ook van MD die ik pas heb gekocht.
Challenges:

Morgen ga ik met een vriendin lekker lunchen en bijkletsen. Daarna misschien nog mijn hokje in, mijn onafgemaakte kaartjes lonken😄! Fijne avond nog en tot e volgende kaart.   

zondag 6 oktober 2019

Herfst

Hallo dames,

Poe, vandaag en vrijdag was het op en top herfst. Hoe toepasselijk is dan mijn herfstkaartje al ziet er er daar toch wat vriendelijker uit. 


Alle materialen zijn van Marianne Design. En vorige week heb mijn bestelde spulletjes ontvangen dus daar ben ik dit weekend lekker mee aan de gang gegaan. En zo ben ik in een keer met drie kaartjes tegelijk bezig 🤔. En heb nog wat spulletjes gekocht die liggen te wachten... Maar er is vandaag wel eentje afgekomen, die zien jullie later!

Ik ben benieuwd wat jullie van mijn herfstkaartje vinden. Lees het weer graag!

Challenges:

Groetjes Ela


woensdag 2 oktober 2019

Sneeuwbol

Daar ben ik weer lieve blogsters,

Na sporten en huishoudelijke klusjes zit ik lekker in mijn freubelhokje. Deze keer heb ik een sneeuwbol voor jullie die ik zelf heb geknutseld. Ik heb geen mal daar voor maar wilde er graag een maken om het lieve stelletje pinguïns in te zetten.

Materialen Marianne Design:
Pinguïns COL1416, sneeuwvlokken CR1335, DP winter days PK9164, label COL1345 en tekst stempel KJ1717. De rand ijspegels is van Joy. Ben benieuwd wat jullie vinden van mijn zelfgemaakte sneeuwbol.
Deze kaart stuur ik naar:
Marianne Design: speciale vorm + dier

Ik ga snel weer verder met mijn volgende (herfst?) kaartje! Fijne middag!


dinsdag 1 oktober 2019

Nieuwe challenge bij The Sketchy Challenges

Hallo dames,
Een nieuwe uitdaging voor jullie bij The Sketchy Challenges en deze keer hebben we een schets voor jullie.

En dit is de schets waarmee jullie mogen werken.

Jullie doen toch weer mee? 
Deze kaart stuur ik in naar:
Love to craft: anything goes

Morgen weer een dagje vrij, heerlijk die knip in de week. Hopelijk nog even tijd voor wat freubelwerk, want inspiratie heb ik wel! Groetjes Ela

zondag 29 september 2019

Kaart volgens recept

Lieve blogsters,
Vandaag een kaart volgens recept van De Egel. Ik heb er mijn eerste Kerstkaart voor dit jaar mee gemaakt. Er zullen er nog wel een aantal volgen denk ik zo, en we moeten de herfst natuurlijk ook niet overslaan!
 Deze vorm heb ik al een tijd op mijn bureau staan zonder te weten wat ik er mee wilde. Het koste me even moeite de inspiratie te vinden maar met het recept van De Egel, is het me gelukt. Een beetje roze, kant, kraft en een toef bloemen; klaar!

 Nog een keertje plat om het goed te laten zien. Het valt ook niet mee om foto's te maken met dit weer. Maar wel lekker om te freubelen!
Zoals gezegd doe ik met deze kaart mee bij De Egel: Recept
Hobbyvision: bingo: roze, gesso, wit

Verder niet zoveel te melden eigenlijk, dus houd ik het kort! Tot de volgende kaart. Groetjes Ela