Pagina's

zaterdag 26 februari 2022

Vouwtje meer of minder

Een vouwtje meer in dit geval! Vandaag laat ik jullie een trishutter card zien. Da's een tijd geleden dat ik die heb gemaakt, leuk om weer eens te doen.

Erg passend bij het weer vandaag, heerlijk in het zonnetje! Het was wel een kunst deze kaart goed op de foto te krijgen, dan maar even naar buiten. 
Lekker wat overgebleven stukjes DP op kunnen maken.

Ben er helemaal in mijn nopjes mee, hoe deze kaart is geworden. Het kwam allemaal mooi en snel bij elkaar. 
Challenges:

Nog wezen fietsen vanmiddag en dat was wel koud. Maar toch lekker met het zonnetje op je bol. Nu friet eten en vanavond op de bank. Fijne avond! Groetjes Eladonderdag 24 februari 2022

Hout en bloemen

Een stukje sloophout en mooie bloemen. Met een achtergrond van hout komen de bloemetjes prachtig uit al zeg ik het zelf. Het was wel even zoeken naar de juiste kleur van het hout maar dit papier vond ik nog ergens en ook nog groot genoeg voor mijn slim Line kaart.


Het idee van deze twee houten houders naast elkaar in combinatie met de bloemen had ik al een tijdje. Een vriendin van mij was maandag jarig dus dat kwam goed uit om er werk van te maken.
Twee overgebleven bloemen lagen al een poos op mijn bureau en vond het de hoogste tijd dat die weer eens gebruikt gingen worden. 

Gisteren in de ochtend al van het heerlijke weer genoten (hardgelopen) en 's middags zijn we nog gaan fietsen (met een grote omweg een boodschap gedaan). Ik heb gelijk meer energie als de zon schijnt, jullie? Wil eigenlijk dan ook alles aanpakken in huis en schoonmaken. Niet voor niks heet het de voorjaarsschoonmaak... Maar dat heb ik even geparkeerd, eerst genieten! Schoonmaken kan beter met slecht weer, haha!

Fijne avond, groetjes Ela 

maandag 21 februari 2022

more 'piece of cake'

Vandaag mag ik mijn reminder voor de challenge bij 4 Season swap challenges laten zien. Deze keer heb ik tag voor jullie die je aan een cadeautje kunt hangen of ook leuk voor als je wat lekkere baksels meeneemt voor iemand. De uitdaging is nog steeds 'Piece of cake'. Makkie toch?


Met deze tag ging trouwens weinig mis...en ook dit weekend heb ik een paar kaarten gemaakt zonder brokken 😂. Die zien jullie later. 

 Challenges:

Het is even doorbijten met storm en regen maar woensdag wordt het beter. Hopelijk zijn jullie deze stormen ook goed doorgekomen. Bij ons gelukkig geen schade, alleen een slapeloze nacht. 

Groetjes Ela
zondag 20 februari 2022

Speciaal voor jou

Bedankt voor jullie leuke reacties op mijn vorige post en fijn dat mijn strubbelingen herkend worden! Ook bij deze kaart ging er wel wat mis...

Eerst wilde ik de kaart uit twee losse componenten te maken maar toen besloot ik dat ik het mooier zou zijn het patroon uit een stuk te halen. Daarna de wikkel gemaakt maar toen besloot ik dat er nog een gekleurd cardstock achter de kaart moest. En toen was, je raadt het al, de wikkel te klein😂. Maar uiteindelijk ging het goed al stempel ik normaal gesproken met zwart maar dit keer wilde ik het met paars proberen. Niet helemaal goed gegaan, klein stukje valt een beetje weg. En ik heb geen paarse stift om het bij te werken. Ben nu toch aan een stempelhulp toe...

Maar goed, met het eindresultaat ben ik zeer tevreden! Materialen Marianne Design: DP french antiques PK9167 en country flowers PK9144, knipvel Matties MB0193, stempels CS1022 en EC0138 en hartjesballon PP1401. De hartjesmal is van Action.

Challenges:

Ik wens jullie nog een fijne zondag! Groetjes Ela


woensdag 16 februari 2022

Just for you

Het is tijd voor een nieuwe uitdaging bij Penny's paper challenge. Ik heb bijgedragen met een digi van onze sponsor Jan's digi store:
Als je goed kijkt zie je bij de 2e foto de brug van mica waar de harten op zijn geplaatst.Het was een super leuk model maar het was een kaart waar van alles fout ging. Je hebt weleens van die dagen, dan kun je beter stoppen 😄. Verkeerd gemeten, verkeerd geplakt en eigenlijk nog niet goed. De digi zit op card stock gelijmd (foutje bij eerste poging) en dat wilde ik er nog af halen om de digi gelijk op het DP te plakken. Maar kreeg het er met geen mogelijkheid meer af. Dus ligt ie wat te hoog naar mijn zin. Verder vind ik het wel een leukerd geworden en ben ook erg tevreden over mijn kleurwerk al zeg ik het zelf. Handig als je een voorbeeld hebt. 
Challenges:

Doen jullie weer gezellig mee? Het is er in ieder geval weer voor! Groetjes Ela
vrijdag 11 februari 2022

Beterschap

Een beterschapskaart voor mijn voorraad. Vorige week twee verstuurd aan collega's dus er kan er wel weer eentje worden gemaakt. 


Van de leuke vakjesmal een easel gemaakt met DP uit een blokje van Marianne Design. De vakjesmal is ook handig om restpapiertjes te gebruiken. 

Een aantal malletjes van Joy en Marianne Design gecombineerd. 

Challenges:

Do a(l)l kreatives: easel+beterschap

Ally's Angels: anything goes

Zo en nu ga ik eerst even aan de lunchwandeling nu het zonnetje nog schijnt! 

Fijne dag, groetjes Ela

woensdag 9 februari 2022

Nog een witte kaart

Zoals gezegd kwamen er laatst zomaar twee witte kaarten uit mijn handen, het moet niet gekker worden. 

Deze is eigenlijk ook heel simpel en bijna met 1 mal gemaakt. Deze mal is al zo rijk door het embossen dat die niet veel meer nodig heeft. Een mooi bloem erop en af is de kaart. Ook hier nog even geen tekst, die kan ook in de binnenkant, vond het eigenlijk zonde om dat op de voorkant te stempelen (zou trouwens ook niet weten waar😄). 


En weer regen op mijn vrije dag...Het is niet anders, we maken er wel wat van. Hopelijk klaart het snel op. 

Groetjes Ela

maandag 7 februari 2022

Gast Dt bij 4 Season swap

Omdat ik in de top 3 was beland bij 4-Season swap challenges met mijn warme breisels, mocht ik gast designer zijn in februari.

Dit is mijn eerste bijdrage voor de uitdaging 'piece of cake':

Ik heb daarvoor de vakjes mal van Marianne Design weer eens gebruikt, die lag een beetje werkeloos in de bak. Verder wat leuke malletjes van een cakeje en een hartige pie gebruikt. 

Challenges:

En dit is het top 3 kaartje: 


Kijk voor meer info over deze uitdaging en inspiratie op het blog van 4-season challenge! Lekker meedoen, 'piece of cake'!

Groetjes Ela

zondag 6 februari 2022

Kaart voor Nelleke

Vorige week ging Nelleke met pensioen na bijna 50 jaar in de zorg gewerkt te hebben. Dat is jullie vast niet ontgaan. Ik wil nog even de kaart laten zien die ik haar stuurde.

Ik moest meteen denken aan het gezegde 'aan de wilgen hangen' en heb daar mijn kaart op gebaseerd.


Dus de pleister en de pillen letterlijk aan de wilgen gehangen 😄. Nou ja, het is geen wilg maar jullie begrijpen wat ik bedoel. Had er zelf heel veel schik om. En de kaart is goed ontvangen, dus missie geslaagd.
Challenges:

Hondenweer vandaag, dus even sporten en dan mijn hokkie in! Fijne (knutsel)zondag! Groetjes Ela

vrijdag 4 februari 2022

Mini slim line met vlinders

Vandaag twee Mini slim line kaartjes voor jullie na mijn winterse kaart met sneeuwpop. Deze kaartjes passen beter bij het weer (van gisteren in ieder geval), ook de vogels hoor ik al volop fluiten.


Het zijn twee mini slim line kaartjes van 15x8 cm. Voor de uitdaging bij Marianne Design moeten ze ook bij elkaar passen. Dus zijn ze bijna hetzelfde geworden maar dan met andere kleuren. 
Materialen MD: DP PB7056, vlinders LR0357 en LR0509, bloem LR0546, mal groot LR0693, ronde mal met stiksel LR0570 en stempel CS1022. 

Challenges: 

Marianne Design: 2 mini slim Line kaartjes

De Egel: slim line met vlinders

Scrapping4fun: anything goes

Bijna weekend voor mij. Goed excuus om mijn hobby kamer in te duiken als het dit weer blijft... Groetjes Ela

woensdag 2 februari 2022

It's snowing!

Nou dat zeker niet, het lijkt vandaag wel voorjaar! Lekker hoor. Maar toch een winterse kaart voor jullie...

We zijn bij Penny's paper challenge begonnen met een nieuwe uitdaging en ik heb van sponsor All dressed up  deze leuke digi mogen inkleuren Its-snowing.

En volgens mij past ie bij de uitdaging Girlz Rebel challenge waar ze een kleurenthema hebben met optie sneeuwvlokken..

Benieuwd wat jullie er van vinden en natuurlijk vooral weer meedoen. Hop ook even naar ons blog voor meer inspiratie! Groetjes Ela