Pagina's

vrijdag 26 april 2024

Doorkijkje

Jullie dachten waarschijnlijk dat er niks meer kwam na mijn piepkuikentje hè! Eindelijk weer gelukt een kaartje te maken. Een doorkijk kaart nog wel. Nu nog eens bij jullie langskomen, het staat allemaal op een laag pitje vrees ik.

De kleuren komen niet helemaal tot zijn recht op de foto helaas...

Challenges: 

knutsels en kadootjes: doorkijkje 

Dutch Card Lovers: moodboard 

De kaart moest ook wel uit mijn tenen komen hoor. De basis was er, maar toen... Geen inspiratie. Te druk, moe etc. Maar hier is ie dan, hopelijk volgen er binnenkort weer meer! 

Fijne Koningsnacht en -dag! Groetjes Ela 

maandag 1 april 2024

Piepkuiken

Bedankt voor jullie leuke reacties op mijn ondeugende Paasaapje. Op 2e Paasdag heb ik een meer passende kaart voor jullie, met een piepkuikentje. Die komt net kijken!



Gisteren hebben we buiten de deur van een Paasontbijt genoten en nog een wandeling gemaakt en een terrasje gepakt. Wat was het heerlijk in het zonnetje. Ik hoop dat het vandaag nog een beetje droog wordt... Fijne dag!

Groetjes Ela 

vrijdag 29 maart 2024

Dat krijgt een staartje

Aapje steelt hier een bloemetje uit de paasmand! Zou hij de eitjes niet hebben gezien, of houdt hij daar niet van? Die tak waar ie aanhangt ziet er trouwens niet al te stevig uit, als ie het maar houdt... Benieuwd of dit nog een staartje krijgt.. Vreemd is het tafereel wel, een aap op een lentekaart!


Challenges: 

En weer 2 kaartjes op 1 dag gepost, moet geen gewoonte worden😉. En nu op naar het weekend, fijne Paasdagen allemaal!

Groetjes Ela 



Explosion box

Een collega van mij wordt dit weekend 50. Ze vind het volgens mij stiekem best een dingetje, ze is er wel mee bezig. Ze vroeg mij zelfs hoe ik het ervaar, 50 zijn😄. Nou, voor mij is het gewoon een cijfer. Voel me geen 50 (op 2 april ben ik trouwens alweer 50+1) en het is dat de omgeving er zo'n dingetje van maakt. Naast een gekke banner die we volgende week op kantoor of zetten (wij hebben erin ieder geval de grootste lol mee gehad😂), heb ik ook nog dit leuke explosion boxje voor haar gemaakt.




Had eerst een ander model in de maak maar die is in de prullenbak geëindigd. Lukte allemaal niet zoals ik wilde. Meestal kan ik er dan nog wat mee maar dit was mission impossible. Dus opnieuw begonnen.

Challenges:

Bijna een héél lang weekend, dinsdag op mijn verjaardag heb ik vrij genomen, woensdag is mijn vaste vrije dag en dan ga ik donderdag weer werken. Een mini vakantie dus! We gaan met Pasen een ontbijtbuffetje doen, gourmetten en op mijn verjaardag ergens lunchen en lekker fietsen als het weer meezit. De calorietjes moeten er ook weer af🤭.

Fijne dag en vast een goed en gezellig Paasweekend. Groetjes Ela 



zaterdag 23 maart 2024

Beterschap 2

Deze heb ik ook nog liggen, dan maar gelijk laten zien als we toch in de beterschapsferen zitten.


Zo! En nu echt aan de slag ☺️.

Beterschap!

Deze beterschap kaart wil ik vandaag aan jullie laten zien. Een tijdje geleden al gemaakt met een wat oudere mal van Marianne Design. Dat was toen ik in een heerlijke flow zat 😄. 


Het is echt 'Maart roert zijn staart' weer! Wat waren we verwend met die paar mooie dagen. Alhoewel ik dit ook prima vind hoor, wel fris maar met zon en over het algemeen droog op een Maartse bui na. Bedenk me trouwens dat daar nog een challenge van loopt, 'Maart roert zijn staart'... Ik ga snel aan de slag!

Groetjes Ela 

woensdag 20 maart 2024

Lentekippetjes

Het is even geleden dat ik een kaart postte hier. Drukke tijden op het werk met een tweedaags evenement, familieleden die aandacht behoeven en zo ben je weer twee weken verder. Ik heb op knutselgebied niet helemaal stil gezeten hoor! 

Zoals jullie gemerkt hebben is het voorjaar in aantocht. Vandaar maar gelijk een kaart in lente sferen. Ik vond de Lift uitdaging zo gaaf, die moest ik uitproberen. 


Challenges:

Ik heb wel weer nieuwe spulletjes gekocht en hoop er snel mee aan de slag te kunnen! Fijne zonnige dag verder! Groetjes Ela 

vrijdag 1 maart 2024

New home

Vandaag heb ik een verhuiskaartje te laten zien. Een collegaatje krijgt maandag de sleutel van hun eerste koopappartement. Een hele stap natuurlijk!

Het huisje op de kaart en de tekst is van Action. Ik heb zelf een deur in het huisje gemaakt en rolgordijnen opgehangen. De plantjes zijn van Marianne Design.


Benieuwd wat jullie vinden van deze verhuiskaart. Groetjes Ela 


zaterdag 24 februari 2024

Nog een lifter

Leuk te lezen dat jullie mijn boogjes kaart geslaagd vinden! Vandaag nog een kaart met het thema van de Liftchallenge. Met deze kaart ben ik helemaal in mijn nopjes, alles lukte gewoon zoals ik het wilde! 


Op naar de volgende creatie, ik zit momenteel boordevol inspiratie. Maar er moeten natuurlijk ook huishoudelijke klusjes worden gedaan, dus daar ga ik eerst maar aan beginnen. Woensdag op mijn vrije dag op de koffie bij een jarige vriendin geweest en dan komt er 's middags ook niet veel meer van. Dus...aan de slag! 

Een fijne dag! Groetjes Ela 



dinsdag 20 februari 2024

Kiekeboe!

Vandaag een kiekeboe kaart voor jullie. Bij de Liftchallenge vragen ze om een repeterende vorm, tekst en een kiekeboe. 

Van de regenboogkaart had ik nog stroken over zoals ik zei en die heb ik maar gelijk gebruikt op mijn volgende kaart. Ik heb een deel uitgesneden en daar komt Zebra uit gekropen. Heb wel een tijd lopen zoeken voor het juiste papier voor achter de cut out. Jeetje, wat kun je daar toch een tijd zoet mee zijn, haha! Inmiddels heb ik ook al een andere kaart volgens deze opdracht gemaakt, want ik vind de uitdaging wel erg leuk. Die volgt een andere keer.  

 

challenges: 

Benieuwd wat jullie vinden van mijn kaart. Tot snel! Groetjes Ela








maandag 19 februari 2024

XOXO

En nog een kaartje als gastdesigner voor 4 Season Swap challenges. Weer een klein kaartje, 11x11 cm.

Dit is het uitgestanste deel van het hart op mijn eerdere kaart. Gelijk maar gebruikt. 


Ik houd het kort, ben aan het werk. Fijne dag! Groetjes Ela 

zondag 18 februari 2024

Regenboog

Vandaag een regenboogkaart voor jullie. Ik heb de floating techniek weer gebruikt. Het wolkje had ik al een tijdje liggen en is van Action. De tekst van Marianne Design. Niet zo heel goed overgekomen op de foto helaas. 


Nog een close-up voor de floating techniek 

Challenges: 

Ik heb wel even lopen stoeien met de bogen voordat ik tevreden was. Er liggen er nog een aantal afgekeurd op mijn bureau, die waren qua maat dan net niet goed. Inmiddels heb ik daar weer een bestemming voor gevonden.

Van de regenboog word ik wel vrolijk, dan het weer momenteel niet. Ach, lekker aan de hobby!

Groetjes Ela 

donderdag 15 februari 2024

M van Madeliefjes

Of meizoentjes, veel leukere naam! Zo liefjes zijn ze, vond ik als kind al. Menig ketting of krans heb ik ermee gemaakt. Heerlijk toch zo'n veld met madeliefjes?!


Dit leuke model vond ik op Pinterest Dianne Ross:  https://pin.it/75X6mJ2ov. Gelijk maar opgeslagen want het is helemaal niet moeilijk maar wel ontzettend leuk. 

Vanavond sporten en daarna koffie met appeltaart! Gisteren gebakken omdat we familie op bezoek kregen en er is nog over (of ik heb een te grote bakvorm gebruikt 😋). 

Fijne avond! 


maandag 12 februari 2024

Dieptekaart

Een dieptekaart, al veel voorbij zien komen maar zelf nog niet gemaakt. De ronde vakjesmal van Marianne Design is daar heel geschikt voor dus ben ik er mee aan de slag gegaan. 


Ik heb 4 lagen onder de uiteindelijke laag geplakt voor een mooi contrast en diepte. Maar dat hoeft natuurlijk niet, minder kan ook. Er zit een ronde roze basiskaart onder maar rechts is die niet goed te zien op de foto door de schaduw. De vogeltjes heb ik zelf ingekleurd. Een mooie bloem die lijkt op die van het dp, leuke teksten en klaar!

Challenges: 

En dan nog een toppertje bij Ally's Angels en 2 Sisters on the blog met mijn telefoon:
Altijd leuk zo'n verrassing! 
Een fijne avond nog! Groetjes Ela 


woensdag 7 februari 2024

Special moments

Bedankt voor jullie leuke reacties op meneer en mevrouw Gnome! Vandaag nog een lief kaartje maar wel iets zoeter in het roze. Deze kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden bij een huwelijk. 


Fijne avond! Groetjes Ela 


maandag 5 februari 2024

Gastdesigner bij 4 season swap

Mevrouw en meneer Gnome zijn nog helemaal in love zo te zien!

Ik mocht gastdesigner zijn bij 4 Season Swap Challenges en ik heb gelijk een onderdeel van mijn prijs gebruikt voor deze kaart, het hart van Marianne Design, COL1334. Die had ik nog niet! En XOXO had ik toevallig wel, die zit bij een mal van de Action, hoe leuk om die nu te gebruiken. 


Challenges:

Groetjes Ela 

zondag 4 februari 2024

Gast Designer bij KIC

Bij KIC mocht ik gastdesigner zijn voor de challenge van februari, tekststempel op je kaart. Dit is mijn bijdrage:


Challenges:

Het is een kaartje van 11x11 cm geworden en veel heeft het niet nodig volgens mij. Dit schattige meisje is een digi van Polkadoodles, begin vorig jaar gewonnen. Ik heb er een aantal ingekleurd liggen dus binnenkort volgen er meer! 

Groetjes en een fijne zondag nog! Ela 



vrijdag 2 februari 2024

Paneelkaart

Een paneelkaart, wat een leuk idee! Op de valreep ben ik ermee aan de slag gegaan. Leuke stempels bij elkaar gezocht en paneeltjes gemaakt. Ik hoop dat het zo voldoet. Ik ga zeker nog zoiets maken.


Challenges:

Dat was ie weer even voor nu, weekend staat voor de deur. 

Groetjes Ela 



donderdag 1 februari 2024

Doosje licht

Een doosje licht om te geven en te ontvangen is natuurlijk altijd fijn. Deze uitvoering is een doosje en een kaartje in een. Gevonden op Pinterest en vervolgens op dit blog de werktekening gevolgd:  sandrasscrapkaartenenfreubels.blogspot.com: doosje-voor-waxinelichtjes




Je kunt er natuurlijk ook iets anders indoen ipv waxinelichtjes. Op het labeltje stempel ik tzt nog een tekst maar dat doe ik pas als ik er een bestemming voor heb. En verder heb ik het heel rustig gehouden.

Challenges: 

Benieuwd wat jullie ervan vinden! Trouwens mijn reactie probleem is opgelost, in die zin dat ik een andere browser gebruik, Edge. Benieuwd hoelang dat goed gaat. Fijne avond!

Groetjes Ela 


woensdag 24 januari 2024

Floating love

Zoiets als zwevende liefde? Ik heb in ieder geval 2 uitdagingen gecombineerd 😄. Het viel nog niet mee om dit model op de foto te zetten maar op de derde foto zie je volgens mij wel goed de Floating techniek.




Challenges: 

Mijn 'reactie' probleem heb ik nog niet opgelost maar lees wel dat meerdere mensen hetzelfde hebben. Ik zou eens een andere browser moeten proberen of met de laptop of tablet proberen te reageren. Nog even tijd voor maken om het verder uit te zoeken.

Fijne dag, waai niet weg! Groetjes Ela 




maandag 15 januari 2024

Let it snow

Bedankt voor jullie reacties op mijn telefoon. En nee echt verkeerd om is ie niet maar de vouwlijn zit nu rechtstreeks ipv links. Dat heb je soms met linkshandigen, die doe het dan net andersom 😄. 

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar hier is het wit. Er ligt niet genoeg voor een grote sneeuwpop denk ik maar het zorgt wel voor een mooi winters tafereel. En de sneeuwpop is helemaal happy in dat witte landschap!


Kijken hoe het er morgenvroeg uitziet, als het maar niet glad is dan vind ik het prima.

Nog even wat anders, ik heb problemen met reacties achterlaten. Ik blog via mijn telefoon en krijg dan een meldingen als 'je moet inloggen in je Google account' (ook als ik ben ingelogd) en 'je browser staat geen cookies toe van externe sites' en ook dat heb ik gecheckt en staat volgens mij goed. Heeft iemand ideeën/een oplossing/soortgelijk probleem? Ik kan nog wel anoniem reageren maar dat is natuurlijk niet zo fijn. Hoor graag!

Fijne avond!

Groetjes Ela 


woensdag 10 januari 2024

Telefoon!

Deze telefoon van Dutch Doobadoo heb ik al zo lang liggen en nog nooit gebruikt. Nu toch maar eens uit de map gehaald en er voor gaan zitten en dit is het resultaat.

Volgens mij heb ik 'm verkeerd om gemaakt maar dat maakt niet uit. Ik wist ook niet zo goed hoe ik de basis moest versieren maar uiteindelijk vond ik deze digi en die heb ik met dezelfde kleuren ingekleurd. De stempel Birthday heb ik ooit gewonnen en die pas er prima bij. Verder nog wat zwarte plakpareltjes geplakt en 2 houten bloemetjes. En zo vind ik 'm af. Wat vinden jullie ervan?

Nog een toppertje: bij Ally's Angels is mijn bendifold card als een van de toppers gekozen:

Vanmiddag duik ik lekker mijn knutselhok in, de inspiratie borrelt volop. Fijne middag, geniet van het winterzonnetje! Groetjes Ela 


zondag 7 januari 2024

Hallo meneer de Sneeuwman

Krijgen we toch misschien wel winter, het is te hopen voor meneer de Sneeuwman anders is ie zo weg! Vandaag kwam zelfs het zonnetje weer eens kijken, dan ziet het er allemaal een stuk beter uit. 

Onderstaand moodboard heb ik gebruikt voor mijn kaart, het kwam allemaal mooi bij elkaar.



Challenges:

Dan nog een toppertje te vermelden: bij 4 season swap ben ik in de prijzen gevallen met mijn spiegelbeeldkaart, de leuke vogeltjes. En bij KIC is mijn ijsbeer, vleugje roze, in de top 3 beland. Zo leuk weer! 
En dan zit het weekend er weer op en hebben we volgende week weer een normale werkweek. Maar hopelijk nog tijd voor wat kaartjes. 

Fijne avond! Ela 



vrijdag 5 januari 2024

Prachtig 2024!

Met de beste wensen voor 2024 trap ik het jaar af, ik wens iedereen een prachtig jaar met veel liefde en geluk! 

Na een gezellig Oud en Nieuw ben ik op 1 januari rustig in mijn knutselhokje gekropen. Ik zat in een lekkere flow en had ineens 3 kaartjes gemaakt! Zo nu en dan heb ik vorige week wel zitten kleuren (meer dan dat kwam er niet uit) en zo kon ik die ingekleurde afbeeldingen gelijk een plaatsje geven op mijn kaart. Het zat allemaal al in mijn hoofd.


Challenges:
  
En afgelopen week weer de draad opgepakt met werk en sport. Gelukkig ben ik weer opgeknapt, ik hoest alleen nog maar ook dat wordt langzaamaan beter. Lang geleden dat ik ziek was zeg. 

Iemand in Blogland gaat deze kaart herkennen, ik ga er tenminste vanuit dat ie inmiddels is bezorgd!

Het weekend staat voor de deur met kou op komst, kan niet wachten op droger weer. Tot snel! Groetjes Ela